
2025.05.07 Informator cenowy umów terminowych rzepaku
Zapraszamy do zapoznania się z informatorem.
Zapraszamy do zapoznania się z informatorem.
Dlaczego UE pilnie potrzebuje strategii białkowej?
O aktualnej sytuacji na rynku rzepaku, a także o kondycji branży olejarskiej rozmawiał minister rolnictwa i rozwoju wsi Czesław Siekierski z przedstawicielami Polskiego Stowarzyszenia Producentów Oleju oraz Krajowego Zrzeszenia Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych. Polska jest jednym z trzech największych producentów rzepaku w Europie.
Zapraszamy do lektury.
Rolniku, nie daj się oszukać! Nielegalne środki ochrony roślin mogą Cię słonokosztować! Trafiasz na prawdziwą okazję – środki do ochrony roślin w super niskiej cenie! Do złudzenia przypominają oryginalny środek, który już stosowałeś. Kuszące, prawda? W końcu każdy chce zaoszczędzić. Kupujesz, stosujesz i czekasz na efekty. Niestety, Twoje pole zaczyna
Zapraszamy do udziału w wydarzeniu.
Z radością informujemy, że profil Siejmysoje.pl na Facebooku wznowił swoją działalność.
Krajowe Zrzeszenie Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych uruchomiło nowy kurs e-learningowy poświęcony uprawie soi. Jest to część szerokiej kampanii edukacyjnej „Siejmy soję, to się opłaca!”.
Fundusz Promocji Roślin Oleistych
Z radością informujemy, że profil Siejmysoje.pl na Facebooku wznowił swoją działalność.
Krajowe Zrzeszenie Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych uruchomiło nowy kurs e-learningowy poświęcony uprawie soi. Jest to część szerokiej kampanii edukacyjnej „Siejmy soję, to się opłaca!”.
Rzepak pozostaje na polu przez ponad 10 miesięcy i przez ten czas narażony jest na niekorzystne działanie szeregu czynników zarówno biotycznych, jak i abiotycznych. Wśród istotnych czynników biotycznych należy wymienić czynniki chorobotwórcze.
Potas jest podstawowym składnikiem pokarmowym, którego znaczenia nie da się przecenić zarówno w okresie jesiennej, jak i wiosennej wegetacji.
Komunikaty prasowe
Pozostańmy w kontakcie