
Potas ważny w jesiennej wegetacji rzepaku.
Potas jest podstawowym składnikiem pokarmowym, którego znaczenia nie da się przecenić zarówno w okresie jesiennej, jak i wiosennej wegetacji.
Potas jest podstawowym składnikiem pokarmowym, którego znaczenia nie da się przecenić zarówno w okresie jesiennej, jak i wiosennej wegetacji.
Zapraszamy do lektury.
Spotkanie branży rolniczej, które odbyło się w Hotelu Park w Bydgoszczy, ujawniło obraz obecnej sytuacji na rynku rolnym.
Jesteśmy przekonani, że wieloletnie działania Krajowego Zrzeszenia Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych w ramach Funduszy Promocji istotnie przyczyniły się do zwiększenia uprawy soi w Polsce, której powierzchnia wzrosła z ok. 44,4 tys. ha w 2023 r. do 79,8 tys. ha w 2024 r.!
„Soja udowodniła, że Polska to idealne warunki do jej upraw – najważniejsze aspekty do sukcesu jej plonowania” to temat cyklu szkoleń sojowych, które odbyły się w trzech lokalizacjach.
W województwach warmińsko-mazurskim oraz opolskim jesienią 2024 prowadzimy warsztaty w ramach projektu: Miodzinki i spółka odwiedzają szkoły – edycja 2.
Zachęcamy do zapoznania się z komunikatem prasowym Polskiego Stowarzyszenia Producentów Oleju (PSPO) dotyczącym przerobu nasion rzepaku i produkcji oleju rzepakowego w sezonie 2023/2024.
Serdecznie zapraszamy na spotkania sojowe:
10.09 – Dalików, woj. łódzkie
11.09 – Makoszka, woj. lubelskie
13.09 – Drobin, woj. mazowieckie
Z ogromną radością zapraszamy na II Festiwal Polskiej Żywności #KupujŚwiadomie, który odbędzie się już 7-8 września na PGE Narodowym w Warszawie!
To wyjątkowe wydarzenie, organizowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, ma na celu zwiększenie świadomości konsumentów na temat polskiej żywności certyfikowanej w ramach krajowych i unijnych systemów jakości.
Fundusz Promocji Roślin Oleistych
Zachęcamy do odsłuchania podcastu KZPRiRB
Zachęcamy do odsłuchania podcastu KZPRiRB
Miodzinki i Spółka – Czyli co w ulu bzyczy? Film dla szkół Miodzinki i Spółka – Czyli co w ulu
11 maja 2023 r. Sebastian Olma, zwycięzca II edycji Top Chef, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania z wykorzystaniem
Komunikaty prasowe
Pozostańmy w kontakcie